Mákos citromos sütemény

Egy finom mákos, citromos desszert mindig jól jön a repertoárba. Ebben a sütiben az a különleges, hogy az ízét kandírozott gyömbér is gazdagítja és a mák nem darálva kerül bele. Ettől nagyon finom texturájú lesz a tésztája. Próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók a 6 személyre:

A süteményhez:
15 dkg puha vaj
20 dkg cukor
1 evőkanál vaníliakivonat
2 db tojás
2 dl tejföl
25 dkg rétesliszt
1 csipetnyi só
2 teáskanál sütőpor
3 evőkanál mák (nem darálva)

A mázhoz:
10 dkg natúr krémsajt
3 evőkanál porcukor
3 dkg kandírozott citromhéj

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítem 180C°-ra. A vekniformát kibélelem sütőpapírral. A keverőtálba mérem a vajat, a cukrot, vaníliát és a tojásokat, majd a habverővel fehéredésig verjük. Hozzá mérjük a tejfölt, a lisztet, sót, sütőport és mákot. Majd az egészet összedolgozzuk a géppel és a formába simítjuk. 50 perc alatt készre sütjük.
2. Ha kihűlt a sütemény kiborítjuk a formából és egy rácsra tesszük. Egy kis tálkában kikeverjük a krémsajtot a porcukorral és a sütemény tetejére simítjuk. Végül kandírozott citromhéjjal díszítjük.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -