Mandulapuding csokidarabokkal
Havas DóraA házi puding elkészítése ugyanannyi időt vesz igénybe, mint a bolti por kikeverése, csak mi állíthatjuk be az ízeket, ami, valljuk be, sokkal érdekesebb feladat. Ez most egy mandulatejes változat, isteni csokidarabokkal.
Hozzávalók 4–6 adaghoz:
15 dkg finomítatlan barna cukor
2 púpos evőkanál kukoricakeményítő
4 dl cukrozatlan mandulatej
2,5 dl habtejszín
2 evőkanál vaj, apró darabokra vágva
1 teáskanál vaníliakivonat
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A pudinghoz a hozzávalókat a vaj és a vaníliakivonat kivételével egy közepes lábasban összekeverjük, és közepes lángon, sűrűn kevergetve felforraljuk.
Forrás után 1 percig kevergetjük, addig, amíg pudingsűrűségű lesz. Lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a vajat meg a vaníliát.
Poharakba szórjuk a kis darabokra vágott csokoládét, és rákanalazzuk a pudingot. Fogyasztás előtt hagyjuk langyosra kihűlni.