Mangós crème brûlée
Lila FügeKlasszikus recept trópusi gyümölccsel turbózva, amely igazán elegáns lehet egy vacsora végén – a vendégek garantáltan imádni fogják, ahogy saját maguk törhetik fel a karamellpáncélt! (x)
Hozzávalók 4 darabhoz:
1 mangó
4 dl tejszín
5 tojássárgája
6 dkg cukor
csipetnyi só
6 evőkanál cukor a tetejére
Elkészítés:
A mangót meghámozzuk, felkockázzuk, majd a tejszínnel együtt egy edénybe tesszük, és addig melegítjük, amíg gőzölögni nem kezd. Aztán az egészet botmixerrel összeturmixoljuk. Közben a tojássárgáját elkeverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a langyos, mangós tejszínt, és simára keverjük.
Az így kapott krémet adagoljuk ki szufléformákba, majd tegyük egy magas falú tepsibe.
Öntsünk annyi forró vizet a tepsibe, hogy a formák feléig érjen, majd tegyük 110 fokra előmelegített sütőbe másfél órára. Akkor készültek el, ha a krém közepe is megdermedt. Vegyük ki a formákat a vízfürdőből, hagyjuk őket kihűlni, majd tálalásig tegyük a hűtőbe.
Tálaláskor egyenletes rétegben szórjuk meg a tetejüket cukorral, majd flambírozópisztollyal addig olvasszuk, amíg nem karamellizálódnak. Azonnal tálaljuk.
A bejegyzést a Koronás Cukor támogatta.