Marha és sárgaborsó
Nagy SanyaNe rettenjünk meg a főzelék szótól, ugyanis nem a menzás változatot fogjuk elkészíteni, hanem egy felturbózott, krémes, marhacombos főzeléket.
Hozzávalók 4 adaghoz:
40 dkg marhacomb (egyben)
1 kk. só
2 kk. tört bors
1 kk. mézes mustár
2 ek. Worcestershire szósz
2+2 ek. olívaolaj
1 ek. vaj
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma
1 púpozott ek. kurkuma
2 kk. curry
15 dkg sárgaborsó
5 dkg krémsajt
Elkészítés:
A combot sózzuk, borsózzuk. Az olívaolajjal, a mustárral és a Worcestershire szósszal jól bedörzsöljük, majd egy mély tepsiben 190 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
A sárgaborsót átmossuk. Egy mély falú serpenyőben az olívaolaj és a vaj keverékén elkezdjük dinsztelni az apróra vágott hagymát, fokhagymát és újhagymát, majd hozzáadjuk a fűszereket, és hirtelen lepirítjuk.
Öntsük fel 1 dl vízzel, majd keverjük el, és öntsük bele a sárgaborsót. Engedjünk rá annyi vizet, hogy teljesen ellepje, és takarékon, fedő alatt főzzük fél órán át. Ha megfőtt (nem kell pépesre), morzsoljuk bele a sajtot, keverjük el, húzzuk le a tűzről és fedjük le.
A sült marhát szeleteljük, és tálaláskor ezt tegyük a sárgaborsóra, valamint locsoljuk meg a tepsiben kisült húslével is.
Tipp:
Aszalt paradicsommal még jobb a sárgaborsó.
A recept megtalálható a Lila füge Magazin Spájz 2018-as számában.