Mogyorópuding málnaszósszal
Havas DóraHázilag pudingot készíteni pontosan ugyanannyi ideig tart, mintha tasakos porból csinálnánk, csak sokkal nagyobb szabadságunk van játszani az ízekkel. Ez a mogyorós változat például elképesztően finom, a friss, savanykás málna istenien kiegészíti, és az egészségtudatos étkezésbe is tökéletesen beilleszthető.
Hozzávalók 4 adaghoz:
A málnaszószhoz:
25 dkg málna (lehet fagyasztott)
2 evőkanál cukor
2 evőkanál pálinka vagy narancslikőr
A pudinghoz:
15 dkg finomítatlan barna cukor
2 púpos evőkanál kukoricakeményítő
4 dl Alpro mogyoróital
2,5 dl Alpro rizsfőzőkrém
2 evőkanál vaj, apró darabokra vágva
1 teáskanál vaníliakivonat
A tálaláshoz:
20 dkg málna
Elkészítés:
A málnaszószhoz a málnát a cukorral és a narancslikőrrel kevergetve összefőzzük, egy finom szűrőn átpasszírozzuk, és tálalásig a hűtőben tartjuk.
A pudinghoz a hozzávalókat a vaj és a vaníliakivonat kivételével egy közepes lábasban összekeverjük, és közepes lángon sűrűn kevergetve felforraljuk. Forrás után 1 percig kevergetjük, addigra pudingsűrűségű lesz.
Lehúzzuk a tűzről, majd hozzákeverjük a vajat és a vaníliát. Poharakba töltjük, hagyjuk egy kicsit kihűlni és megdermedni, majd a málnaszósz a tetejére locsoljuk.