Morzsa szilvás, fűszeres joghurttal

Szilvás pite - most komolyan, van ennél jobb, őszi desszert? Elkészítettünk nektek egy egészségesebb változatot. Felfalnánk az egészet, pedig nemrég fogyott el. Ugye te is?

Hozzávalók 6 adaghoz:

1 ek. puha vaj
2 ek. nádcukor
A morzsához:
30 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
15 dkg nádcukor
1 kezeletlen citrom reszelt héja
csipetnyi só

A töltelékhez:
40 dkg magozott, felezett szilva
1 citrom leve
10 dkg nádcukor
A fűszeres joghurthoz:
1 tk. őrölt fahéj
1 kk. őrölt szegfűszeg
2 ek. méz
2 dl natúr joghurt

 

Elkészítés:

Egy kerek piteformát vastagon kivajazunk, és megszórunk a nádcukorral. A lisztet a sóval és a vajjal gyorsan összemorzsázzuk, hozzákeverjük a nádcukrot és a citromhéjat is.

A megmosott és kimagozott, felezett szilvákat az előkészített piteformába tesszük, meglocsoljuk a citromlével, és megszórjuk a nádcukorral. A tetejét beborítjuk a morzsával, és 185 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha az alján lévő gyümölcs elkezdi bekebelezni a sült morzsát.

Amíg a morzsás sütemény sül, elkészítjük a fűszeres joghurtot. A hozzávalókat homogén krémmé keverjük, és alaposan behűtjük. A meleg, morzsás süteményhez kínáljuk.

A recept megtalálható a Lila füge Magazin Spájz 2018-as számában.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -