Narancsos csokitorta

Elsőre meglepő lehet, hogy mit keres egy csokitorta hozzávalói között a majonéz, de ha jobban belegondolunk, semmi furcsa nincs benne, hiszen mi a majonéz két fő alkotóeleme? A tojás és az olaj, ezek pedig mind megtalálhatók egy klassz sütiben, viszont a majonéz segít, hogy még szaftosabb és krémesebb maradjon a piskóta.

Hozzávalók egy 20 cm-es formához:

25 dkg liszt
80 g kakaópor
2 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
3 tojás
18 dkg cukor
1 evőkanál vaníliakivonat
1 bionarancs reszelt héja
20 dkg majonéz
3 dl tej

A mascarponehabhoz:
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
4 evőkanál porcukor
pár csepp narancsvirágvíz

Elkészítés:

A lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót alaposan összekeverjük egy tálban.

A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliakivonattal. Hozzáreszeljük a narancs héját, majd hozzáadjuk a majonézt is. Az egészet simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett felváltva beledolgozzuk a lisztes keveréket és a tejet, aztán az egészet simára keverjük.

Egy tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, a peremét pedig kivajazzuk és kilisztezzük. A tésztát a formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 45–50 perc alatt készre sütjük.

A habhoz a tejszínt felverjük, a marscarponét elkeverjük a porcukorral és a narancsvirágvízzel, majd hozzáforgatjuk a felvert tejszínhabot is. Tálalásig a hűtőbe tesszük.

A megsült tortát hagyjuk kihűlni, majd a mascarponehabbal tálaljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -