Narancsos, fehér csokoládés profiterol
Lila FügeHabkönnyű olasz fánkocskák csokiöntettel. Akár előre is elkészítheted, mert a hűtőben szépen összeérnek az ízek. (x)
Hozzávalók 4 adaghoz:
A tésztához:
2,5 dl tej
5 evőkanál vaj
1 teáskanál cukor
½ teáskanál só
12,5 dkg liszt
4 tojás
A töltelékhez:
2 dl habtejszín
15 dkg mascarpone
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál narancslikőr
A tetejére:
15 dkg fehér csokoládé
1 evőkanál vaj
1,5 dl habtejszín
Elkészítés:
200 fokra előmelegítjük a sütőt. A tejet, a vizet, a vajat, a cukrot és a sót egy közepes lábasba tesszük. Felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a lisztet. Visszatesszük a tűzre, és közepesen magas láng felett folyamatosan kevergetjük, amíg elválik a lábas oldalától, és vékony filmréteggel vonja be. Ez kb. 2-3 perc.
Áttesszük a tésztát robotgépbe, kicsit lehűtjük, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Nyomózsákba tesszük, és egy sütőpapírral bélelt sütőlapra diónyi gombócokat nyomunk. Az előmelegített sütőbe tesszük, 15 perc sütés után a sütőt visszavesszük 160 fokosra, és további 20 percig szikkasztjuk a tésztát.
A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a töltelékhez a tejszínt habbá verjük, majd a többi hozzávalóval elkeverjük, és habzsákkal betöltjük a fánkgolyókat.
A szószhoz a csokoládét, a vajat és a tejszínt vízgőz felett megolvasztjuk, majd simára keverjük, és tálaláskor ezzel locsoljuk meg a profiterolgolyókat.
A bejegyzést a Koronás Cukor támogatta.