Nutella®-s sajttorta

A sajttorta csodás. A sajttorta Nutella®-val duplán csodás. Ebben a receptben a Nutella® közvetlenül fogyasztás előtt kerül a süteményre, hogy mindkettőnek tökéletes legyen az íze és az állaga – a sajttorta tömör és jéghideg, a Nutella® lágy és szoba-hőmérsékletű. Azaz tökéletes.

Hozzávalók 12 adaghoz:

A morzsához:
10 dkg zabkeksz
50 g őrölt török mogyoró
70 g olvasztott vaj
50 g cukor

A krémsajthoz:
90 dkg natúr krémsajt
20 dkg cukor
25 dkg tejföl
1 evőkanál vaníliakivonat
2 teáskanál frissen facsart citromlé
7 dkg kukoricakeményítő
3 tojás

A tetejére:
150 g Nutella®

Elkészítés:

A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A morzsa hozzávalóit késes robotgépbe tesszük, és finomra daráljuk. Egy 22 cm-es levehető oldalú tortaforma alján egyenletesen szétnyomkodjuk, és 8–10 percig elősütjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni, majd alufóliával több rétegben körbetekerjük, és hermetikusan lezárjuk a tortaforma alját és széleit.

A krémhez robotgépben felverjük a krémsajtot. Hozzáadjuk a cukrot, a tejfölt, a citromlevet, a keményítőt és a vaníliát, majd simára dolgozzuk. A tojásokat egyenként dolgozzuk a masszába, éppen csak addig, amíg selymes, lágy krémet kapunk.

Az elősütött morzsára öntjük, majd a becsomagolt tortaformát egy akkora hőálló edénybe tesszük, amekkorában kényelmesen elfér. A forma háromnegyedéig forró vízzel megtöltjük az edényt (a torta körül), és így tesszük a sütőbe. A vízfürdő segít, hogy egyenletesen süljön, és ne repedjen meg a sajttorta.

Kb. 1 órán át sütjük, vigyázva, hogy a teteje ne barnuljon meg. Akkor jó, ha a széleinél szilárd, de a közepén még egy kicsit rezgős a krém.

A sütőből kivéve vegyük ki a vízfürdőből a tortát, és hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe legalább 8 órára. Tálalás előtt kenjük meg lágy Nutella®-val a tetejét.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -