Nutella®-val töltött quatayef tejszínhabbal

Ez a dundi, különleges formájú palacsinta, egy remek példa arra, hogyan lesz a palacsintából egy látványos vendégváró desszert.

Hozzávalók 8 személyre:

2,3 dl langyos víz
1 evőkanál porcukor
1/2 teáskanál szárított élesztő
10 dkg finomliszt
6 dkg rétesliszt
1 evőkanál tejpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
1 tojás (S méret)

A töltéshez:
12 dkg Nutella®
2 dl felvert tejszínhab

Elkészítés:

  1. A langyos vízben feloldjuk a porcukort és az élesztőt és hagyjuk felfutni. Az összes többi hozzávalót mérjük egy keverőtálba, majd a felfutott élesztővel dolgozzuk sima tésztává. Takarjuk le egy konyharuhával és hagyjuk 2 órát kelni.
  2. Egy serpenyőt hevítsünk fel, olvasszunk fel benne egy kis vajat és csorgassunk rá kis köröket a tésztából. Süssük 2-3 percig, amíg alul aranybarnára sül. Ne fordítsuk meg. Emeljük át egy tányérra, kenjük meg Nutella®-val és az egyik végét csípjük össze és tegyük a tányérra. Végül a maradék Nutella®-val csíkozzuk meg a tetejüket.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -