Nutella®-val töltött quatayef tejszínhabbal
Havas DóraEz a dundi, különleges formájú palacsinta, egy remek példa arra, hogyan lesz a palacsintából egy látványos vendégváró desszert.
Hozzávalók 8 személyre:
2,3 dl langyos víz
1 evőkanál porcukor
1/2 teáskanál szárított élesztő
10 dkg finomliszt
6 dkg rétesliszt
1 evőkanál tejpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
1 tojás (S méret)
A töltéshez:
12 dkg Nutella®
2 dl felvert tejszínhab
Elkészítés:
- A langyos vízben feloldjuk a porcukort és az élesztőt és hagyjuk felfutni. Az összes többi hozzávalót mérjük egy keverőtálba, majd a felfutott élesztővel dolgozzuk sima tésztává. Takarjuk le egy konyharuhával és hagyjuk 2 órát kelni.
- Egy serpenyőt hevítsünk fel, olvasszunk fel benne egy kis vajat és csorgassunk rá kis köröket a tésztából. Süssük 2-3 percig, amíg alul aranybarnára sül. Ne fordítsuk meg. Emeljük át egy tányérra, kenjük meg Nutella®-val és az egyik végét csípjük össze és tegyük a tányérra. Végül a maradék Nutella®-val csíkozzuk meg a tetejüket.