Nutella®-val töltött vajas keksz

Az illatos vajas keksz receptje, minden családi repertoárba jól jön, főleg ha gazdag töltelékkel készítjük. Akár rögtön ehető, de másnapra még finomabb lesz.

Hozzávalók 25 db-hoz:

50 dkg liszt + a nyújtáshoz
1 teáskanál sütőpor
15 dkg porcukor
csipetnyi só
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 citrom reszelt héja
25 dkg hideg vaj
1 db tojás
2-3 evőkanál tejföl

A töltéshez:
37,5 dkg Nutella®

Elkészítés:

1. A lisztet, sütőport, porcukrot, sót, vaníliát és citromhéjat egy késes aprítógépben összekerverünk. Beledaraboljuk a vajat és morzsásra dolgozzuk. Ekkor hozzáadjuk a tojást és kanalanként a tejfölt. Sima tésztává dolgozzuk és 1 órára a hűtőbe tesszük.

2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy sütőlemezre sütőpapírt terítünk. A tésztát kb. 3mm vékonyra nyújtjuk enyhén lisztezett felületen. Egy formával kiszaggatjuk, egy széles pengéjű kés segítségével a tepsire emeljük őket és 6-7 perc alatt készresütjük. Hagyjuk kihűlni a tepsin és csak aztán emeljük le. A kekszek felét kenjük meg Nutella®-val és fedjük be egy másik keksszel.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -