Rántott csirke kukoricapehelybe forgatva
Havas DóraEgyáltalán nem hagyományos rántott csirke recept következik: kukoricapehelybe bundáztuk a csirkemellcsíkokat és sütőben sütöttük ki őket. Az eredmény meglepően ropogós, kellemesen fűszeres, érdemes kipróbálni, ha nem szereted az olajban sült dolgokat, vagy csak vágysz egy kis változatosságra.
Hozzávalók 4 adaghoz:
50 g liszt
½ tk só
¼ tk bors
2 tojás
30 dkg cukrozatlan kukoricapehely
1 csokor petrezselyem
60 dkg csirkemell
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy tepsit leterítünk sütőpapírral.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval és borssal. Egy másik tálban felverjük a tojásokat. Egy harmadikban a kukoricapelyhet és a petrezselymet összekeverjük.
A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd bepanírozzuk: először lisztbe, majd tojásba és végül a kukoricapelyhes keverékbe forgatjuk. Az előkészített sütőlapra tesszük és 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.