Reggeli kuszkusz
Kárai DávidHa imádod a zabkását, de jól jönne némi változatosság, csak fogj egy csomag kuszkuszt, és keverd ki a kedvenc feltétjeiddel. Jöhet mellé még némi gyümölcs, na meg pár kanál joghurt, és kész is a klassz napindító.
Hozzávalók 2 adaghoz:
6 dkg kuszkusz
3 dkg aszalt vörös áfonya
1 teáskanál vaj
½ narancs reszelt héja
3 dkg pisztácia
3 dkg szeletelt mandula
2,5 dkg kandírozott gyömbér
6 dkg vörös áfonya (vagy más piros bogyós gyümölcs)
20 dkg görög joghurt
1 evőkanál méz
Elkészítés:
A kuszkuszt és az aszalt áfonyát egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a vajat, ráreszeljük a narancs héját, majd az egészet alaposan elkeverjük. Felöntjük annyi forró vízzel, amennyi pont ellepi, majd jöhet egy gyors kavarás, azután lefedjük a tálat, és 10 percig állni hagyjuk.
Közben felaprítjuk a pisztáciát és a gyömbért. Ha kész, villával fellazítjuk a kuszkuszt, tányérokba szedjük, megszórjuk a pisztáciával, a mandulával, a gyömbérrel, majd görög joghurtot kanalazunk rájuk, végül a friss áfonyával és a mézzel megcsorgatva tálaljuk.