Sajtos golyó
Havas DóraHozzávalók 2 személyre:
8 dkg pekándió
5 dkg puha vaj
8 dkg natúr krémsajt
1 puha datolya
¼ csokor snidling
¼ csokor petrezselyem
8 dkg Maasdam, reszelve
2 csipet só és őrölt bors
A pekándiót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk és félretesszük hűlni. A vajat és a krémsajtot alaposan kikeverjük a sóval és borssal egy keverőtálban. A pekándiót, datolyát, snidlinget és a petrezselymet finomra aprítjuk és a nagy részét a vajas keverékhez szórjuk. Alaposan összekeverjük a reszelt sajttal együtt, majd kis golyókat készítünk belőle, amiket meghempergetünk a maradék fűszeres pekándióban. Tálalásig hűtőben tároljuk.
Tipp: Pekándió helyett használhatunk diót vagy mogyorót is. Datolya helyett pedig aszalt tőzegáfonyát vagy sárgabarackot is.