Spárgás sajtgombóc kapros uborkasalátával
Péter AnnaEgy szokatlanabb spárgás fogás, ami uzsonnára vagy vendégváró falantnak való. Zöld spárgából könnyeben lekészíthető, mert megússzuk a hámozást.
Hozzávalók 4-6 személynek:
50 dkg zöld spárga
20 dkg cheddar sajt
1 evőkanál kekszmorzsa (sós)
1 kígyóuborka
2 csokor kapor
½ dl bodzaszörp
1 evőkanál 5%-os almaecet
Só
Elkészítés:
Az uborkát finomra gyaluljuk, a kaprot finomra vágjuk, összekeverjük. Sózzuk, meglocsoljuk az ecettel, szörppel, sózzuk, alaposan elkeverjük.
A spárgát megmossuk, alsó, szürkés végét letörjük. Finomra szeleteljük. A sajtot finom lyukú reszelőn lereszeljük, elkeverjük a kekszmorzsával.
Lábosban vizet forralunk, beledobjuk a spárgát, egy perc után gyorsan leszűrjük és rögtön a morzsás reszelt sajthoz keverjük. Eldolgozzuk, diónyi gombócokat formázunk belőle és melegen tálaljuk a salátával.