Spárgás sajtgombóc kapros uborkasalátával

Egy szokatlanabb spárgás fogás, ami uzsonnára vagy vendégváró falantnak való. Zöld spárgából könnyeben lekészíthető, mert megússzuk a hámozást.

Hozzávalók 4-6 személynek:

50 dkg zöld spárga

20 dkg cheddar sajt

1 evőkanál kekszmorzsa (sós)

1 kígyóuborka

2 csokor kapor

½ dl bodzaszörp

1 evőkanál 5%-os almaecet

Elkészítés:

Az uborkát finomra gyaluljuk, a kaprot finomra vágjuk, összekeverjük. Sózzuk, meglocsoljuk az ecettel, szörppel, sózzuk, alaposan elkeverjük.

A spárgát megmossuk, alsó, szürkés végét letörjük. Finomra szeleteljük. A sajtot finom lyukú reszelőn lereszeljük, elkeverjük a kekszmorzsával.

Lábosban vizet forralunk, beledobjuk a spárgát, egy perc után gyorsan leszűrjük és rögtön a morzsás reszelt sajthoz keverjük. Eldolgozzuk, diónyi gombócokat formázunk belőle és melegen tálaljuk a salátával.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -