Sültkarfiol-krémleves
Havas DóraEzt a karfiollevest még azok is imádni fogják, akik nem szeretik ezt a zöldséget, amit Dóra be is bizonyít a videóban! Nem is csoda, hiszen a jól befűszerzett, majd megsütött karfiolok isteni alapot adnak egy igazán tartalmas és isteni finom krémleveshez.
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 kg karfiol
1 tk só
½ tk őrölt fehérbors
2 ek olívaolaj
2 ek olívaolaj
1 nagyobb hagyma
3 gerezd fokhagyma
¼ tk őrölt szerecsendió
¼ tk őrölt fehérbors
½ tk só
½ citrom frissen reszelt héja
7,5 dl forró víz vagy zöldség alaplé
2,5 dl Alpro rizs főzőkrém
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, egy hőálló tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. ½ órát sütjük, amíg megpuhul és egy kis színt kap. Néhány szebb sült karfiolrózsát félreteszünk.
Közben egy közepes lábosban felhevítjük az olajat és lepirítjuk rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát. A sült karfiolt a lábasba tesszük, fűszerezzük és felöntjük vízzel vagy alaplével. 10 percig főzzük, hogy összefőjjenek az ízek, majd turmix gépbe tesszük és simára turmixoljuk. Végül hozzáadjuk a főzőkrémet, összemelegítjük és a félretett karfiollal díszítve tálaljuk.
A receptet az Alpro támogatta.