Sültkrumpli-krém őszi fűszerekkel vagy kolbásszal
Nagy SanyaTurmixolt tört krumpli? Igen ám, krémesítsd, sajtozd és süss mellé ropogós lecsókolbászt. A salátát azért ne feledd!
Hozzávalók négy főre:
20 dkg krumpli
5 dkg feta
½ szerecsendió, reszelve
csipetnyi csili
só, bors
1 nagy szál lecsókolbász, felszeletelve
10 dkg parmezán vagy bármilyen kemény sajt
2 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, és teljesen puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a fetát, a szerecsendiót és a csilit, sózzuk, borsozzuk (nem baj, ha picit borsosabb), majd egy tálban botmixer segítségével fél perc alatt krémesítjük. Vigyázzunk, hogy ne nagyon turmixoljuk szét, mert akkor a keményítő miatt tésztás állagú masszát kapunk.
A krémet egy magas falú, hőálló tálba tesszük, a lecsókolbász szeleteket a tetejére szórjuk, rá reszeljük a parmezánt, és megszórjuk tört borssal, egy kevés szerecsendióval és meglocsoljuk az olívaolajjal.
220 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp:
Köretnek készíthetünk mellé sültpaprika-salátát.
A paprikákat 220 fokos sütőbe tesszük, 10 perc alatt megsütjük, kivesszük, hogy kihűljenek, majd leszedjük a héjukat, kicsumázzuk, és átmossuk a paprikákat. Apróra vágjuk őket. Leöntjük fokhagymás vagy csípős paprikaolajjal.
A recept megtalálható a Lila füge Magazin Spájz 2018-as számában.