Sültkrumpli-krém őszi fűszerekkel vagy kolbásszal

Turmixolt tört krumpli? Igen ám, krémesítsd, sajtozd és süss mellé ropogós lecsókolbászt. A salátát azért ne feledd!

Hozzávalók négy főre:

20 dkg krumpli

5 dkg feta

½ szerecsendió, reszelve

csipetnyi csili

só, bors

1 nagy szál lecsókolbász, felszeletelve

10 dkg parmezán vagy bármilyen kemény sajt

2 ek. olívaolaj 

 

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, és teljesen puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a fetát, a szerecsendiót és a csilit, sózzuk, borsozzuk (nem baj, ha picit borsosabb), majd egy tálban botmixer segítségével fél perc alatt krémesítjük. Vigyázzunk, hogy ne nagyon turmixoljuk szét, mert akkor a keményítő miatt tésztás állagú masszát kapunk.

A krémet egy magas falú, hőálló tálba tesszük, a lecsókolbász szeleteket a tetejére szórjuk, rá reszeljük a parmezánt, és megszórjuk tört borssal, egy kevés szerecsendióval és meglocsoljuk az olívaolajjal.

220 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Tipp: 

Köretnek készíthetünk mellé sültpaprika-salátát.

A paprikákat 220 fokos sütőbe tesszük, 10 perc alatt megsütjük, kivesszük, hogy kihűljenek, majd leszedjük a héjukat, kicsumázzuk, és átmossuk a paprikákat. Apróra vágjuk őket. Leöntjük fokhagymás vagy csípős paprikaolajjal.

 

A recept megtalálható a Lila füge Magazin Spájz 2018-as számában.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -