Szőlős tarhonya saláta

25 dkg tarhonya

1 evőkanál olívaolaj

1 közepes fej lila hagyma

1 mokkáskanál só

1 evőkanál nádcukor

1 evőkanál ecet

1 kisebb kígyóuborka

2 evőkanál apróra vágott, friss mentalevél

1 fürt édes mazsolaszőlő

frissen őrölt bors

 

A tarhonyát sós vízben főzzük puhára, hideg vízzel öblítsük át, csepegtessük le és keverjük el az olívaolajjal. A lilahagymát vágjuk vékony szeletekre, sózzuk be és várjuk meg, hogy pár perc alatt kevés levet eresszen. Ekkor, adjuk hozzá a nádcukrot és amikor a cukor is felolvadt, az ecetet. A megmosott kígyóuborkát hosszában vágjuk fel, középső kocsonyás részét távolítsuk el, az uborkahúst vágjuk egészen apró kockákra és keverjük el a szintén apróra vágott mentalevelekkel. A tarhonyát, a hagymát a saját levével, a mentás uborkát és a lemosott, leszemezett mazsolaszőlőt könnyedén forgassuk egybe, kóstoljuk, tálaljuk és frissen őröljünk rá borsot.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -