Szőlős tarhonya saláta

25 dkg tarhonya

1 evőkanál olívaolaj

1 közepes fej lila hagyma

1 mokkáskanál só

1 evőkanál nádcukor

1 evőkanál ecet

1 kisebb kígyóuborka

2 evőkanál apróra vágott, friss mentalevél

1 fürt édes mazsolaszőlő

frissen őrölt bors

 

A tarhonyát sós vízben főzzük puhára, hideg vízzel öblítsük át, csepegtessük le és keverjük el az olívaolajjal. A lilahagymát vágjuk vékony szeletekre, sózzuk be és várjuk meg, hogy pár perc alatt kevés levet eresszen. Ekkor, adjuk hozzá a nádcukrot és amikor a cukor is felolvadt, az ecetet. A megmosott kígyóuborkát hosszában vágjuk fel, középső kocsonyás részét távolítsuk el, az uborkahúst vágjuk egészen apró kockákra és keverjük el a szintén apróra vágott mentalevelekkel. A tarhonyát, a hagymát a saját levével, a mentás uborkát és a lemosott, leszemezett mazsolaszőlőt könnyedén forgassuk egybe, kóstoljuk, tálaljuk és frissen őröljünk rá borsot.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkRoséra sütött kacsamell szeletek, sült szőlővel, répákkal
Következő cikkSzőlőzselés, joghurtfagyis zabszendvics

“Ami a szívemen, az a szádon”
Kreatív tervezéssel, kommunikációval foglalkoztam. Fokozatosan alakult úgy az életem, hogy ma már szinte minden időmet a gasztronómia világában töltöm. Családi örökségem az osztrák polgári konyha és az erdélyi nyárikonyhák receptjei és történetei. Eredeti alapanyagok és elfelejtett ízemlékek után kutatok, amelyeket újrateremtek a konyhában. A főzés és a hozzá kapcsolódó vizuális tálalás számomra kommunikációs csatorna. Esszenciája a játék, szeretet, szenvedély, születés, kutatás, kíváncsiság, tanulás, tanítás. A Diana mosolya blogon ebből lehet inspirálódni.