Szőlős tarhonya saláta
Vogel Diana25 dkg tarhonya
1 evőkanál olívaolaj
1 közepes fej lila hagyma
1 mokkáskanál só
1 evőkanál nádcukor
1 evőkanál ecet
1 kisebb kígyóuborka
2 evőkanál apróra vágott, friss mentalevél
1 fürt édes mazsolaszőlő
frissen őrölt bors
A tarhonyát sós vízben főzzük puhára, hideg vízzel öblítsük át, csepegtessük le és keverjük el az olívaolajjal. A lilahagymát vágjuk vékony szeletekre, sózzuk be és várjuk meg, hogy pár perc alatt kevés levet eresszen. Ekkor, adjuk hozzá a nádcukrot és amikor a cukor is felolvadt, az ecetet. A megmosott kígyóuborkát hosszában vágjuk fel, középső kocsonyás részét távolítsuk el, az uborkahúst vágjuk egészen apró kockákra és keverjük el a szintén apróra vágott mentalevelekkel. A tarhonyát, a hagymát a saját levével, a mentás uborkát és a lemosott, leszemezett mazsolaszőlőt könnyedén forgassuk egybe, kóstoljuk, tálaljuk és frissen őröljünk rá borsot.