Tepsiben sült fűszeres padlizsán

Ebben a húsmentes fogásban az a legjobb, hogy nagyon kevés munka van vele. Elég mindent a tepsibe pakolni és a sütőre bízni a többit. Az eredmény mégis, egy laktató, színes, zöldséges fogás.

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg burgonya
2 db padlizsán
4 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál szezámmagolaj
1 teáskanál chiliszósz
4 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál füstölt paprika
8 gerezd héjas fokhagyma
5-6 ág kakukkfű
só és frissen őrölt bors
A salátához:
1 kis csokor snidling
1 kis csokor petrezselyem
1/2 lime
30 dkg görög joghurt
pár csepp sriracha
20 dkg vegyes saláta, madárbegy, lollorosso, római saláta
só és frissen őrölt bors

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A burgonyákat meghámozzuk, vágjuk gerezdekre és szórjuk egy magas falú tepsibe. Olívaolajjal, sóval és borssal forgassuk össze. A padlizsánokat vágjuk félbe és átlósan metszük be mindkét irányból a húsát, hogy sütés közben kinyíljon. Locsoljuk meg olívaolajjal sózzuk, borsozzuk és forgassuk össze. A padlizsán páchoz keverjük össze egy kis tálkában a szezámolajat, chiliszószt, szójaszószt, füstölt paprikát és borsot. Ecsettel kenjük be a padlizsánokat vele úgy, hogy a résekbe is jusson. Készítsünk helyet a padlizsánoknak és fektessük őket a krumplik közé a vágott felükkel felfelé. Rejtsük el köztük a fokhagymákat is és fektessük a tepsire a kakukkfű ágakat is. 35-40 perc alatt süssük készre.
Amíg sül a saláta öntethez vágjuk apróra a zöldfűszereket és keverjük alaposan bele a görög joghurtba a zöld citrom levével, sóval és pár csepp srirachaval.
Tálaljuk a padlizsánokat a burgonyával, apróra tépett saláta levelekkel és a joghurtos öntettel.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -