Tojáskrémes szendvics

A tojáskrémes szendvics önmagában is finom dolog, de ez a változat még különösen szép is. Az elkészítése pedig nem igényel semmiféle különleges tudást, így el lehet vele kápráztatni bárkit és mindenkit.

Hozzávalók 4 személyre:

A tojáskrémhez:

8 + 4 keményre főtt tojás
2 puha avokádó
csipetnyi só
1 teáskanál dijoni mustár
½ citrom leve és reszelt héja
1 nagy evőkanály görög joghurt
1 kis csomó metélőhagyma, finomra vágva
1 kis csokor petrezselyem, finomra vágva

A szendvicshez:

8 szelet szendvicskenyér
brokkolicsíra

Elkészítés:

8 főtt tojást apró darabokra vágjuk. Az avokádókat kimagozzuk, meghámozzuk, és húsukat falatnyi darabokra vágjuk. Összekeverjük a tojással, és villával kissé összenyomkodjuk az egészet. A sóval, a mustárral, a reszelt citromhéjjal és frissen facsart citromlével ízesítjük, végül a joghurttal is összekeverjük. A petrezselymet és a metélőhagymát óvatosan hozzáforgatjuk.

A szendvics összeállításához egy szelet szendvicskenyérre teszünk egy fél tojást, majd ezt körbevesszük a tojáskrémmel. A tetejére csírát rakunk, majd egy újabb szelet kenyeret. A szendvicset középen kettévágjuk – így benne a tojást is, és a két fél szendvicset egymásra tesszük, hogy látszódjon a kettévágott tojás.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -