Tőkehalropogós citromos-spenótos újkrumplival

A tőkehal, a spenót és a burgonya klasszikus harmóniáját laktatóra és még májusibbra vettük.

Hozzávalók 2 személyre:

20 dkg tőkehalfilé (lehet fagyasztott is, akkor

az elkészítés előtt ki kell engedni)

20 dkg darált dió

1 egész tojás

2 marék friss spenót

30 dkg újkrumpli

1 biocitrom leve és reszelt héja

2 evőkanál vaj

olaj a hal kisütéséhez

fokhagymás majonéz tálaláshoz

Elkészítés:

A halat sózzuk, 10 percig hagyjuk állni, majd pépesre vágjuk. A burgonyát egy kefével folyó víz alatt megmossuk, a spenótot egy vízzel teleengedett tálban átmossuk. Durvára vágjuk a spenótot. A burgonyát közepes lángon a vajon rázogatva 10 percig pirítjuk, közben locsolgatjuk a citromlével. Elkeverjük a citromhéjjal és a durvára vágott spenóttal, fedőt rakunk rá, és félretesszük, hogy a spenót megfonnyadjon.

A halból kinyomkodjuk a nedvességet, elkeverjük a felvert tojással és a dió felével. Két nedves kanállal gombócokat formázunk belőle, a maradék dióba hempergetjük, és közepes lángon annyi olajban sütjük aranybarnára, amennyi félig ellepi. A citromos burgonyával és fokhagymás majonézzel tálaljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -