Citromos tojásleves – Avgolemono

Hozzávalók 4-6 személynek

1 l csirke alaplé

20 dkg főtt rizs (10 dkg szárazon)

2 tojássárgája

2 citrom frissen facsart leve

1 grillcsirke

2 ek kapor (vagy petrezselyem)

Elkészítés:

A tojássárgákat egy keverőtálban felverjük, hozzáadjuk a citromot és tovább verjük, amíg kifehéredik. Hőkiegyenlítéssel hozzáadunk 2,5 dl forró húslevest, majd az egészet áttesszük egy turmixgépbe, hozzáadunk 5 dkg főtt rizst és simára turmixoljuk.

Visszatesszük a lábasba és összemelegítjük a maradék húslevessel. Beállítjuk az ízeket, sóval, borssal ízesítjük, ha kell még adunk hozzá citromlevet. Tálaláskor a tányérokba szedjük a maradék főtt rizst és a főtt- vagy grillcsirke lefejtett húsát. Rászedjük a forró levest, majd citromszeletekkel, frissen aprított kaporral vagy petrezselyemmel díszítjük.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -