Trifle Nutella®-val rétegezve
Havas DóraA trifle az egyik legimpozánsabb desszert. Főleg ünnepekkor kerül mindenféle változatban az asztalra, nálunk is többféle receptet találtok az oldalon. Ezúttal ezt a szuper ízkombinációt álmodtuk egy nagy desszertesedénybe: csokoládé, török mogyoró, tejszín és málna. Hát nem csodás?
Hozzávalók 14–16 adaghoz:
A csokoládés piskótához:
3 tojás
25 dkg cukor
22 dkg liszt
½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
15 dkg kakaópor
30 dkg majonéz
0,7 dl kávé
2,5 dl forró víz
30 dkg fagyasztott málna, felengedve
2,5 dl hideg tejszín, felverve
20 dkg Nutella®
Elkészítés:
180 fokra előmelegítjük a sütőt. Egy keverőtálban a tojást és a cukrot habosra keverjük, majd félretesszük.
Egy másik tálban összeszitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport, valamint a sót. A száraz hozzávalókat a majonézzel felváltva a tojásos keverékbe dolgozzunk. Óvatosan hozzáöntjük a forró vizet és a kávét, majd simára keverjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a tésztát. Az előmelegített sütőben 20–25 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivennénk, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt piskótát felkockázzuk, a felét a tál aljára rétegezzük. Erre jön a felvert tejszín fele, a lecsepegtetett málna fele, majd egy réteg Nutella®. Az egészet megismételjük: piskóta, tejszín, málna, Nutella®, majd tálalás előtt 1 órára a hűtőbe tesszük.