Túrótorta

Nézőpont kérdése, hogy túrótortának, ricottatortának vagy sajttortának nevezzük ezt a süteményt, mert mindháromból van benne egy kicsi. Talán éppen ettől lesz annyira finom. Azok, akik a süteményekben csak a krémet szeretik, különösen fognak örülni, meri itt nincs se piskóta, se kekszalap. Itt csak édes, krémes túrótorta van.

Hozzávalók 10–12 szelethez:

55 g teljes kiőrlésű zabkeksz
vaj a forma kikenéséhez
25 dkg ricotta
75 dkg krémes túró
25 dkg natúr krémsajt
6 tojás
20 dkg cukor
5 dkg liszt
1 citrom frissen facsart leve és reszelt héja
csipetnyi só
1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

A kekszet finomra daráljuk. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, és a darált keksszel megszórjuk (liszt helyett).

A többi hozzávalót keverőgépben éppen egyenletesre keverjük, és egyből ki is kapcsoljuk a gépet, hogy ne keveredjen túl sok levegő a masszába, mert buborékos lesz, és megrepedezik sütés közben.

140 fokra előmelegített sütőben 75 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a széle már aranybarna, de a közepe nem egészen szilárdult meg. Tálalás előtt langyosra hűtjük (nagyjából 1 óra).

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -