Wokos kacsamáj tavaszi zöldekkel
Havas DóraA kacsa- vagy csirkemáj méltatlanul kis szerepet kap a konyhánkban. Ez a recept bármilyen zöldséggel működik, ami éppen otthon van, csupán egy wok kel hozzá, és néhány fűszer. Használd alapreceptnek, és kísérletezz bátran.
Hozzávalók 4 személynek:
40 dkg pecsenyekacsamáj (vagy csirkemáj)
3 gerezd fokhagyma
2 cm-es gyömbér
1 thai csili
½ póréhagyma
1 közepes cukkini
30 dkg brokkoli
15 dkg cukorborsó
4 evőkanál olaj
½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
6 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál méz
5 dkg spenót
1 nagy csokor koriander, finomra aprítva
5 dkg kesudió, pirítva
főtt rizs a tálaláshoz
Elkészítés:
A májat megmossuk, megtisztítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A wokban felforrósítunk 2 evőkanál olajat, rátesszük a májat, megborsozzuk, és magas lángon minden oldalán körbepirítjuk. Kiszedjük a wokból, és félretesszük.
A maradék olajat is a wokba öntjük, rádobjuk a rózsáira szedett brokkolit, lepirítjuk, majd mellédobjuk a feldarabolt póréhagymát, a finomra vágott fokhagymát, a csilit, a gyömbért és a cukorborsót. Tovább pirítjuk, majd mehet a wokba a szójaszósz és a méz is.
Visszatesszük a májat, és együtt 2-3 percig pároljuk. A spenótot csak a legvégén adjuk az ételhez, hogy a levelek éppen csak összeessenek. A korianderrel és a kesudióval megszórva tálaljuk. Főtt rizst adunk mellé.