7 csodás recept a grillszezonra

Itt a szabadság, a jó idő és vele a grill, lehet hosszasan pepecselni a szabadban, és partikat rendezni a családdal és a barátokkal. Van néhány szuper receptünk – nem csak hússal.

Ha nyár, akkor grill, lehetőleg faszénen, de persze az elektromos változat miatt sem átkozunk ki senkit. Összegyűjtöttük a hét legjobb grillreceptünket, hogy mindenki találjon kedvére valót.

1. BÁRÁNYGERINC GRILLEZETT SPÁRGABABBAL

A grilltörténelem talán leghagyományosabb fogása a bárány, főleg a gerinc. Nem szépelgőknek való, az igazi élvezethez össze kell koszolni a kezünket, de megéri. Sok zöldséggel tökéletes nyári vacsora.

2. GRILLEZETTRÁK-TÁL

Bár ez a recept eredetileg beltéri felhasználásra készült, könnyen adaptálható a kertbe, teraszra is. A bulgurt előkészíthetjük a konyhában, a rákot és a paradicsomot viszont már a grillen süssük meg. A kukoricát cseréljük csövesre, és máris csatlakozhat a faszenes bulihoz.

3. GRILLEZETTDINNYE-SALÁTA SAVANYÍTOTT RETEKKEL

Nemcsak húst és zöldséget lehet grillezni, de dinnyét is! A gyümölcs édessége és a faszén füstössége különösen izgalmas ízeket eredményez, a savanyított retek pedig tovább gazdagítja az összhatást. Sajt nélkül vegán változatban is működhet.

4. SÓSKÁS, ZÖLDBORSÓS GRILLGOLYÓK

Nem kell mindig kaviár, de még hús sem ahhoz, hogy jót együnk. Nagy melegben pláne jól fog esni egy kis könnyedség. Picit előre kell dolgoznunk, de aztán a golyók már pillanatok alatt megsülnek a grillen. A gyerekek is szeretni fogják, garantáljuk.

5. MANGALICA TARJA ÉS GRILLEZETT BAB, MOZZARELLÁVAL

Ha sokan vagyunk a buliban, érdemes minél gazdaságosabb megoldást találni a nép táplálására. A tarja eleve elég kiadós húsféle, de a mozzarellával megbolondított babbal aztán biztosan boldoggá teszi a legnagyobb darab férfiembert is.

6. ZÖLD ISTENNŐ ÖNTET

Mindig mondjuk, hogy a zöldségek sütve a legfinomabbak, de grillezve egyenesen mennyeiek. A konyhai sütéshez képest érdemes nagyobb darabokra vágni a padlizsánt, a cukkinit és az édesburgonyát, hogy könnyebb legyen velük bánni, és jól átjárja őket a füstös íz. Vegánok a szósz helyett értelemszerűen a zöldségekre koncentráljanak.

7. GRILLEZETT GARNÉLANYÁRS, HAWAII MORZSÁBAN

Rák, kókusz, csili és lime – nem egy szokásos kombináció, de pont ezért erősen ajánljuk kipróbálásra. Ráadásul elképesztően egyszerű és gyors is, csak arra kell figyelni, hogy ne süssük túl a rákokat. Basmati rizzsel is remek.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -