Nyers aranycukkini saláta dinnyével, fetával
Vogel DianaHozzávalók 4 személynek:
3 közepes méretű aranycukkini (sárga cukkini)
1 kávéskanál só
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál olíva olaj
1/2 kisebb sárgabelű görögdinnye nagyobb kockákra, szeletekre vágva
4-5 evőkanál morzsolt fetasajt
friss kaporszálak
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A cukkiniket lemossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, végeit levágjuk. Recés zöldséghámozóval, spirál hámozó késsel, cukkinispagetti készítővel vagy tökgyaluval, zsenge héjával együtt hosszú csíkokat készítünk. Besózzuk és 10 percig hagyjuk állni. Kissé kinyomkodjuk, hozzáadjuk a citromlevet, olivaolajat. Egy tálra rendezzük a dinnyekockákat, ráhalmozzuk a cukkinispagettit és a morzsolt fetasajtot. A kaporszálakkal díszítjük. Őröljünk rá frissen borsot.