Kapros palacsinta füstölt lazaccal

Aranyvasárnapra már igazán jöhet egy ünnepi reggeli. Készítsétek el ezt a kapros, spenótos palacsintát, halmozzatok rá néhány szelet füstölt lazacot és bontsatok egy üveg pezsgőt. Így lesz ünnep akkor is, amikor minden egy kicsit (nagyon) másképp alakul, mint elterveztük.

https://youtu.be/d5TWCVhOik8

Hozzávalók 4 személynek:
20 dkg spenót
10 dkg liszt
½ csomag sütőpor
1 tojás
1 evőkanál finomra aprított kapor
50 g vaj

20 dkg füstölt lazac
4 evőkanál tejföl
1 citrom frissen reszelt héja
kapor

Elkészítés:

A spenótot forrásban levő vízben leforrázzuk, majd lecsepegtetjük és kinyomkodjuk. Felaprítjuk.A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, az olvasztott vajjal és a tojássárgájával. Hozzáadjuk a finomra aprított kaprot, sót, a tejet és a spenótot. A tojásfehérjét felverjük, ezzel is összeforgatjuk óvatosan a palacsintatésztát és kis palacsintákat sütünk.

Melegen tálaljuk füstölt lazacszeletekkel, tejföllel, finomra aprított kaporral és egy-egy pohár pezsgővel.