Krumplis tészta sült paprikával
Nagy SanyaA hagyományostól picit eltérő. A krumplis tészta pont az az étel, amellyel jól lehet játszadozni: egy-egy plusz hozzávaló, és teljesen más dimenzióba kerül ez az egyszerű fogás.
Hozzávalók 4 főre:
2 db kápia paprika
30 dkg krumpli
1 evőkanál olívaolaj vagy kacsazsír
1 kisebb vöröshagyma
csipetnyi füstölt fűszerpaprika
1 gerezd fokhagyma
20 dkg friss lebbencs vagy nagykocka
só és bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 220 fokra, majd a paprikát süssük addig, amíg a külső héja el nem kezd feketedni. Vegyük ki, hűtsük le, szedjük le a héját, és vágjuk nagyobb darabokra.
A krumplit vágjuk kockára és cikkekre, majd forrásban lévő sós vízben főzzük 10 percig.
A vöröshagymát vágjuk apróra, és egy nagy serpenyőben olajon vagy a zsíron kezdjük el dinsztelni. Borsozzuk, adjuk hozzá a kápiát és a füstölt paprikát, majd a krumplit. Öntsünk alá 1 dl vizet, és főzzük 5 percig.
A tésztát főzzük ki, szűrjük le, és öntsük a serpenyőbe. Az egészet jól keverjük el, borsozzuk újra, és addig süssük a serpenyőben, amíg a tészta el nem kezd pirulni.
Tipp: Tálaláskor bolondítsuk meg egy kis morzsolt kecskesajttal.