A tökéletes konyha az önfeledt alkotásért

Érintésre nyíló borhűtő, gondolatolvasó kávéfőző, láthatatlan indukciós főzőlap: a 11. Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, olyan ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhatsz, amelyekkel korábban soha.

A szakma hazai képviselői itt mutatják be először legfrissebb bútoraikat, kis- és nagygépújdonságaikat, eszközeiket a nagyközönségnek. Ha téged is minden érdekel, ami a konyhában megtörténhet, gyere el az ország egyetlen konyhai nagykiállítására!

Kirándulj a legújabb trendek, konyhatechnológiák és berendezések rengetegében, szívd magadba a szakértők milliónyi ötletét, és találkozz a gasztronómia világának legizgalmasabb hazai képviselőivel. Dobó Ági, Wossala Rozina, Borbás Marcsi, Mautner Zsófi, Steiner Kristóf, Jancsa Jani, Hokama San és Jókuti András mellett még sokan készülnek színpadi programokkal és bemutatókkal 2020. február 28. és március 1. között a Budapest Arénában.

Színezd újra a konyhád

A tökéletes konyha az önfeledt alkotás „oltára”, egy olyan központ az otthonodban, amely nem csupán alkalmas helyszín a főzésre, de további gasztronómiai kalandozásokra inspirál. Ezért fontos, hogy ne csak a funkcionalitást tartsd szem előtt álomkonyhád tervezésekor, hanem engedj teret a személyiséged kibontakozásának is.

Bár a fehér konyha töretlen népszerűségnek örvend, érdemes kockáztatni. A merészebb stílus kedvelőinek izgalmas alternatívákat kínálhat az idei Konyhakiállítás, hiszen nem mindennapi vállalkozásra készülnek a szervezők. Az esemény része lesz egy különleges enteriőr, amely a Pantone szakértői által az év színének választott Classic Blue árnyalatot kelti életre. Ha pedig nem szeretnél túl messzire menni, érdemes kicsiben kezdeni, és először a konyhai berendezéseket lecserélni egy-egy feltűnőbb darabra. Mit szólnál mondjuk a Dolce & Gabbana és a Smeg kreatív energiáiból született kisgépekhez? A magyar közönség először a Konyhakiállításon láthatja az ízig-vérig olasz „Sicily is my Love” névre keresztelt kollekció egyik darabját.

Gasztronómia a szabad ég alatt

És ha már mediterrán vizekre eveztünk, miért maradnánk a négy fal között? A szabadtéri sütögetés, étkezés iránti rajongás egyidős az emberiséggel, így 2020-ra a teraszra költöző nappali után a konyha is helyet követel magának. Tudtad, hogy az úgynevezett kültéri konyha jóval több, mint kerti grillező? Tulajdonképpen egy teljesen felszerelt nyitott konyhát jelent – hűtőszekrénnyel, mosogatóval, főzőlappal, nagy munkafelülettel. De milyen alapanyagokban, berendezésekben érdemes gondolkodni, ha kültéri konyhát tervez az ember? Az idei Konyhakiállításon testközelből szemügyre veheted kültéri álomkonyhádat.

Saját baristát otthonra?

A gasztronómia igazi rajongói nem elégszenek meg néhány fazékkal, serpenyővel és hőlégkeveréses sütővel. Az igényeket követve olyan eljárások és kellékek váltak elérhetővé, amelyekkel saját otthonod mesterszakácsa lehetsz: karnyújtásnyira kerülnek a zamatos sous vide vagy éppen a hosszan, szárazon érlelt omlós húsok, a tökéletesre sütött kenyerek vagy az egészséges, roppanós és vitaminokban gazdag zöldségek.

A kulináris élmények szerelmeseinek évről évre újabb ajtókat nyit ki a technológia fejlődése, a Konyhakiállítás látogatói pedig elsőként vehetik szemügyre a munkapult alá rejtett indukciós főzőlapot, a meleglevegős sütőt és a távolról vezérelhető, intelligens konyhai nagygépek garmadáját. Idei nagy kedvencünk a már-már gondolatolvasó kávéfőző, amely egy applikáció segítségével az ízlésvilágodhoz hangolja a kávét. Sőt a családtagoknak külön profiljuk lehet, így mindenki a szája íze szerinti feketével indíthatja a reggelt.

De ez csupán néhány példa: gyere el a Konyhakiállításra, és ismerkedj meg a 21. századi ember igényeit maradéktalanul kielégítő innovációkkal és multifunkcionális okoseszközökkel.

Sztárséfek, világutazók és a legnépszerűbb gasztrobloggerek egy helyen

Ízekből és illatokból idén sem lesz hiány: 2020-ban is várnak a gasztronómia világának legizgalmasabb hazai képviselői a Konyhakiállítás nagyszínpadán! Dobó Ági, Wossala Rozina, Borbás Marcsi, Mautner Zsófi, Fiala Borcsa, Steiner Kristóf, Jancsa Jani, Hokama San, Tóth Szilárd és Jókuti András mellett még sokan készülnek színpadi programokkal és bemutatókkal. Gyere, és less el pillanatok alatt összedobható kreatív és gyerekbarát fogásokat Dobó Ágitól, merülj el a vegán konyha ezerszínű és ízletes világában Steiner Kristóffal, majd ismerkedj meg a pirított, gőzölt, főtt tésztabatyuk változataival Mautner Zsófival!

Az egészséges, cukormentes desszertek most Iklódi Dóri konyhájából kerülnek elő, Borbás Marcsi pedig a tőle megszokott profizmussal a tradicionális fogásokat gondolja újra a modern konyhai eszközök segítségével. A Konyhakiállítás tökéletes alkalom, hogy tágítsd a látóteredet, dobj egy hátast Jancsa Jani ínycsiklandozó pizzás ízvilágú hamburgerétől, és gondold újra a húsvéti sonkát Bereznay Tamás bemutatóján.

Ne távozz üres kézzel!

A nyeremények természetesen idén sem maradnak el, érdemes előre regisztrálni a www.konyhakiallitas.hu oldalon, mert fődíjként egy 2 millió forint értékű egyedi konyhabútor is gazdára talál február 28. és március 1. között a Budapest Arénában.

A bejegyzést a Konyhakiállítás támogatta.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -