Nem írtam még étteremről se jót, se rosszat, valahogy eddig nem kívánkozott ki belőlem a véleményem (ami ritka). A tegnapi ebéd végül még is arra késztetett, hogy a régóta fogalmazódó észrevételeimnek most mégis hangot adjak itt, hátha meghallja valaki és változást eredményez (fő a pozitív gondolkodás!).


A Gerlóczy kávéház számomra olyan, mint egy kiteljesedére képtelen szerelem. Az a fajta, amit nem akarsz elengedni, pedig valahol a lelked mélyén tudod, hogy nem ez az igazi. Mégis annyi minden stimmel, olyan sok a kellemes emlék, élmény és számos dolog – főleg az alapok, ami miatt azt gondolnád, hogy van esély a változásra – nagyon is rendben van, hogy nem adod fel a reményt. Mégis a végén szinte mindig csalódsz.
Kezdem a pozitívumoknál. Már csak az eredeti elképzelést is díjazni kell. Az elhelyezkedés tökéletes – és úgy tudom, ez nem a véletlen műve, a tulajdonos a kávéházat, majd később a szállodát álmodta ebbe az épületbe, nem az álmához keresett helyszínt. Központi helyen van, mégis meghitt és nem hivalkodó, úgy van ott, ahol, hogy már hiányozna, ha nem lenne. Tökéletesen illik a kis tér hangulatába, vagy talán meg is határozza azt. Sikerült igazi múltszázad eleji kávéházi hangulatot teremteni a Kammermayer téren. A stílus, a berendezés, a konzekvens kivitelezés mind jó ízlésről és igényességről vallanak. Imádom, hogy még a só és bors tartó is tökéletesen illik a képbe.

űő

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkFagyiszezon 2008
Következő cikkKedvenc wokos
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.