Articsókás, spenótos frittata

Hozzávalók 4 személyre:
3 evőkanál olívaolaj
1 vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, szétnyomva
20 dkg spenót
10 dkg articsóka konzerv, szeletelve
1 csipet oregánó
1 ág bazsalikom levelei, aprítva
1 mozzarella sajt, szeletelve
5 dkg parmezán sajt, reszelve
8 db tojás
1 nagy evőkanál görög joghurt
só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és egy tepsit olajjal kenjünk ki. Egy serpenyőt hevítsünk fel és 1 evőkanál olívaolajon a hagymát és a fokhagymát pároljuk meg. Szórjuk rá az articsókát és a spenótot és 3-4 perc alatt pároljuk meg.
2. Fűszerezzük az oregánóval, bazsalikommal, sóval és borssal, majd szedjük az előkészített tepsiben és rendezzük el az alján. Tépkedjük rá a mozzarella szeleteket és hintsük meg a parmezán felével. A tojásokat a joghurttal, sóval és borssal verjük fel és öntsük a tepsibe. Szórjuk meg a maradék parmezánnal és 30-35 perc alatt süssük készre. Egy késsel ellenőrizzük a közepét, hogy nem maradt-e nyers. Melegen tálaljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -