Borsópalacsinta
Nagy SanyaHa unjuk már a banánt, akarom mondani reggelire a hagyományos rántottát.
Hozzávalók:
10 dkg zsenge borsó
1 ek. joghurt
1-1 csapott kk. só és bors
5 dkg feta
2 ek. liszt
1 kis szál újhagyma, megtisztítva, felaprítva
1 gerezd fokhagyma, megtisztítva
2-3 kis levél bazsalikom
olaj
Elkészítés:
Az összes hozzávalót tegyük egy edénybe, és botmixerrel pépesítsük palacsintatészta állagúra.
Nem baj, ha egy picit darabos marad, sőt kifejezetten jót tesz neki.
Egy serpenyőt hevítsünk fel, és olajon süssük ki a palacsintánkat.
Tipp:
Tálaláskor szórjunk rá a zsenge borsóból, meglocsolhatjuk joghurttal, vagy ha csípősen
szeretjük, használjunk csilit vagy erős fűszerpaprikát a tésztához.