Joghurtos eperleves
Havas DóraA nyári krémlevesszezont az eperrel nyitjuk. Ebben a levesben főtt és friss eper is van, így az íze még gazdagabb lesz, az elkészítési idő mégsem több húsz percnél. Igazi kedvenc.
Hozzávalók 4 személynek:
1 kg eper
4 evőkanál világosbarna nádcukor
½ bio citrom reszelt héja
35 dkg joghurt
1 tojássárgája
1/2 ek kukoricaliszt
Elkészítés:
A tojássárgáját elkeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a joghurtot és simára keverjük.
Közepes lábosba fetesszük főni a megtisztított eper felét a cukorral és a citromhéjjal. Amikor a gyümölcs puha, az egészet selymesre turmixoljuk. Hozzákadjuk a joghurtos keveréket és forráspontig hevítjük, majd lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni és összeturmixoljuk a maradék friss eperrel. Hidegen tálaljuk, a tetejére pár szelet epret teszünk, vagy akár egy gombóc vanília fagylatot.