Citromos, vajas sárgarépakrémes tészta
Vogel DianaEgy ideális hétköznapi vacsora gyorsan elkészül olyan alapanyagokból, amelyeket biztosan bármikor megtalálunk otthon. Mindez nem zárja ki, hogy ez a vacsora színes, ízletes, laktató és mindenki számára izgalmas legyen. Ez egy ilyen recept.
Hozzávalók:
25 dkg spagetti tészta
60 dkg sárgarépa
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál puha vaj
só
A fűszeres kenyérmorzsához:
15 dkg rusztikus kenyérmorzsa
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 kávéskanál összetört fokhagyma
só, őrölt citrombors
2 evőkanál olívaolaj
10 dkg frissen őrölt parmezán sajt
Elkészítés:
A megtisztított sárgarépát vágjuk apróra és annyi vízben amennyi ellepi, főzzük puhára. A főzővizet enyhén sózzuk meg és reszeljük bele a kezeletlen és megmosott citrom héját. Botmixerrel pürésítsük, adjuk hozzá a puha vajat és habosítsuk ki. A tésztát, sós vízben főzzük roppanósra, szűrjük le és forrón keverjük el a szintén forró, krémes sárgarépa mártással. A fűszeres kenyérmorzsához egy serpenyőben közepes hőmérsékleten pirítsuk át a zsemlemorzsát, adjuk hozzá az összetört fokhagymát, petrezselymet, fűszereket, végül az olívaolajat. Tálaláskor szórjuk meg a forró krémes tésztát az illatos kenyérmorzsával és a parmezánsajttal.