Citromos, vajas sárgarépakrémes tészta

Egy ideális hétköznapi vacsora gyorsan elkészül olyan alapanyagokból, amelyeket biztosan bármikor megtalálunk otthon. Mindez nem zárja ki, hogy ez a vacsora színes, ízletes, laktató és mindenki számára izgalmas legyen. Ez egy ilyen recept.

Hozzávalók:

25 dkg spagetti tészta

60 dkg sárgarépa

1 citrom reszelt héja

1 evőkanál puha vaj

A fűszeres kenyérmorzsához:

15 dkg rusztikus kenyérmorzsa

2 evőkanál apróra vágott petrezselyem

1 kávéskanál összetört fokhagyma

só, őrölt citrombors

2 evőkanál olívaolaj

10 dkg frissen őrölt parmezán sajt

Elkészítés:

A megtisztított sárgarépát vágjuk apróra és annyi vízben amennyi ellepi, főzzük puhára. A főzővizet enyhén sózzuk meg és reszeljük bele a kezeletlen és megmosott citrom héját. Botmixerrel pürésítsük, adjuk hozzá a puha vajat és habosítsuk ki. A tésztát, sós vízben főzzük roppanósra, szűrjük le és forrón keverjük el a szintén forró, krémes sárgarépa mártással. A fűszeres kenyérmorzsához egy serpenyőben közepes hőmérsékleten pirítsuk át a zsemlemorzsát, adjuk hozzá az összetört fokhagymát, petrezselymet, fűszereket, végül az olívaolajat. Tálaláskor szórjuk meg a forró krémes tésztát az illatos kenyérmorzsával és a parmezánsajttal.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -