Citromos zellerkrémleves
Havas DóraFrissítő, finom, és nemcsak melegen, de hidegen tálalva is mennyei!
Hozzávalók 4 személyre:
2 evőkanál olaj
2 dkg vaj
1 nagy vöröshagyma
2 szárzeller
1 nagy fej zellergumó
2 sárga burgonya
1 liter alaplé
1 citrom reszelt héja és leve
2 dl görög joghurt
½ csokor petrezselyem, aprítva
só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat és a vajat. A hagymát, a szárzellert, a zellergumót megtisztítjuk, felaprítjuk, és kevergetve 10 perc alatt megpirítjuk. Közben a burgonyákat megtisztítjuk, és feldaraboljuk. Hozzáadjuk a hagymás alaphoz, és felöntjük a levessel. Fűszerezzük sóval és borssal. Lefedve 20 percig főzzük, hogy megpuhuljon a zöldség.
A leveshez hozzáadjuk a citromot meg a görög joghurtot, és botmixerrel selymesre turmixoljuk. Megkóstoljuk, és beállítjuk az ízeit sóval, borssal. Végül megszórjuk a finomra aprított petrezselyemmel. Tálalhatjuk hidegen és melegen is.