Csirke Ossobuco

Hozzávalók 4 személyre:
2 evőkanál liszt
4 csirke alsócomb
2 evőkanál olívaolaj
1 vöröshagyma, apróra vágva
2 db répa, felkarikázva
2 szárzeller, felkarikázva
3 gerezd fokhagyma, szétnyomva
1,5 dl fehérbor
4 dl csirke alaplé
1 paradicsom konzerv (24 dkg)
1 ág rozmaring
25 dkg orzo tészta
1 nagy csokor petrezselyem,finomra aprítva
1/2 citrom
1 gerezd fokhagyma
1 dkg vaj
só és frissen őrölt bors

Elkészítés:

Egy nagy tálba szórjuk a lisztet és a combokat, majd összerázzuk. Egy serpenyőt felhevítünk, belecsorgatjuk az olajat, majd a csirkecombokat forgatva kb. 8 perc alatt aranybarnára sütjük, közben sózzuk és borsozzuk. Kiszedjük őket egy tálra.

A serpenyőbe szórjuk a hagymát, répát, szárzellert és nagy lángon kicsit megpirítjuk, majd csökkentjük a hőt, és belekeverjük a fokhagymát és lefedve 5-7 percig pároljuk. Ekkor felöntjük a borral, az alaplével, paradicsommal, fűszerezzük a rozmaringgal, sóval, borssal és felforraljuk. Visszatesszük a csirkecombokat és lefedve 30-40 percig pároljuk.

Közben az orzo tésztát kifőzzük egy másik lábosban. Leszűrjük és összeforgatjuk a petrezselyem egy részével, a citrom reszelt héjával és levével. Tálalásnál a csirkét meghintjük a maradék petrezselyemmel.

A maradék petrezselymet egy gerezd fokhagymával és egy citrom reszelt héjával finomra aprítjuk. Ezt a gremolátát a húsra szórjuk tálaláskor.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -