Csirkés, tésztás húsleves

Hozzávalók 4 személyre:
6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
2 nagyobb bio citrom
1 egész csirkemell filé
2 l maradék húsleves
1 sárgarépa
10 dkg siitake gomba
15 dkg udon vagy tönköly tészta
1 avokádó
só és frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A fokhagymákat megpucoljuk és vékonyra vágjuk. 2 evőkanál olajat egy lábosban felhevítünk és a fokhagymát finoman megpirítjuk majd kiemeljük. Az egyik citromot felszeleteljük és mindkét oldalukon aranybarnára sütjük és ezeket is kiszedjük a lábosból. Ekkor a csirkemellek minden oldalát nagy lángon lepirítjuk és amikor már aranybarnák felöntjük a húslevessel és lefedve 20 percig főzzük.

2. Amíg fő felaprítjuk a répát és a gombát. A répát a 20 perc elteltével beletesszük a levesbe főni. Egy másik lábosban bő, sós vizet forralunk a tésztának, majd kifőzzük a csomagoláson ajánlott idő szerint. Amikor a répa már kicsit megpárolódott mehet hozzá a gomba is és egy citrom facsart leve.

3. A tésztát leszűrjük. A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk. Az avokádót megpucoljuk és csíkokra vágjuk. A levest tálaljuk a tésztával, hússal, citromkarikával, fokhagymával és az avokádó szeletekkel.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -