Fasírt

Fontos alaprecept, amit zöldfűszerekkel és a felhasznált húsokkal a végtelenségig variálhatunk.

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl olaj
1 kg darált sertéshús vagy bármilyen, 20-30% zsírtartalmú darált hús
2 szikkadt zsemle
1 dl tej
2 tojás
15 dkg zsemlemorzsa

fekete bors

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, kevés olajon aranybarnára pirítjuk.
A zsemlét a tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és a hússal, a tojással, a párolt hagymával
és a fűszerekkel alaposan eldolgozzuk.

Nedves kézzel diónyi gombócokat gyúrunk belőlük, és a zsemlemorzsába forgatjuk.
Egy mély serpenyőben közepesen forróra hevítjük az olajat, és a gombócokat finoman
rázogatva átsütjük.

 

Tipp:A megszokott, olajban kisütött változat helyett sütőpapírra halmozva is kisüthető, ésakkor ízlés szerint akár sajtot is reszelhetünk bele, nagyon jót tesz neki.

Halból, például tőkehalból is elkészíthető.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -