Fesenjan
Péter AnnaA semleges csirkének is értelmet adó, gazdag, látványos, mégis nagyon könnyen elkészíthető iráni egytálétel – az egyik legszebb gyümölccsel, a gránátalmával.
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg dió
1 kis fej vöröshagyma, finomra vágva
1 evőkanál olaj
3 darab csirkecomb (bárányból is nyugodtan elkészíthető)
2 dl gránátalmaszirup
só
frissen őrölt fekete bors
gránátalmamagok a tálaláshoz
Elkészítés:
A diót egy száraz serpenyőben finoman megpirítjuk, majd ledaráljuk. A hagymát az olajon aranybarnára pirítjuk.
A csirkecombokat egy tűzálló tálba helyezzük, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a hagymával, a dióval, és meglocsoljuk a gránátalmaszósszal. Felöntjük 2 dl vízzel.
90 percig sütjük 150 fokra előmelegített sütőben, de alacsony lángon, fedő alatt elkészíthető egy mélyebb serpenyőben a tűzhelyen is.
Gránátalmamagokkal megszórva, rizzsel tálaljuk.