Ginger Pig (gyömbéres hasaalja)
Nagy SanyaPicit brit, picit magyar sülthús-fúzió.
Hozzávalók 4 főre:
1 kg sertéshasaalja
1 evőkanál őrölt gyömbér
ujjnyi friss gyömbér, reszelve
2 evőkanál Worcestershire-szósz
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál curry
1 csapott teáskanál fűszerpaprika
1 kiskanál angol mustár
néhány szál friss rozmaring
4 evőkanál olívaolaj
½ szerecsendió, reszelve
Elkészítés:
A húst pácoljuk, és éjszakára a hűtőbe tesszük. A hozzávalókat összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük a hasaaljába.
Grillezés előtt 1 órával kivesszük a hűtőből.
Grillen készre sütjük 20 perc alatt.
Tipp: Sütőben is elkészíthetjük, ehhez az utolsó lépésként fóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40 percre. Majd ha az oldalas megpuhult, fólia nélkül aranybarnára sütjük.