Rablóhús

Apám kedvence. Én is imádom. Gyerekkoromban sokat túráztunk a Mátrában és a Bükkben. Szép emlékek: hosszú kilométerek, gombaszedés, a szénégető boglyák illata és rablóhús vacsorára.

Hozzávalók 4 főre:

4 nagy krumpli
2 lila hagyma
1 szál füstölt kolbász
50 dkg sertéscomb
20 dkg füstölt zsírszalonna
fanyársak

Elkészítés:

A krumplit vágjuk kockára, a hagymát gerezdekre, a kolbászt karikázzuk, a húst és a szalonnát kockázzuk nagyobbra.

Kezdjük el nyársra húzni őket a következő sorrendben: hús, hagyma, krumpli, kolbász, szalonna – majd folytassuk a sort. A nyárs méretétől függően 2-3 sort szúrjunk fel.

Fóliázzuk be, és grillen süssük 25–30 percen át, majd a fóliát levéve, további 2-3 percig – sűrűn forgatgatva.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -