Gombás-krémsajtos fusilli tépett sült pulykával

Ennek a tésztának a porhanyósra sült pulyka a lelke. Maradékmentőnek is jó lehet, de ha rám hallgattok, akkor is elkészítitek, ha frissen kell hozzá megsütni a húst.

Hozzávalók 4 főre:

1 teáskanál só
1 teáskanál füstölt pirospaprika
1 teáskanál bors
1 teáskanál fokhagyma-granulátum vagy zúzott fokhagyma
1 pulykaalsócomb
50 dkg fusilli
15 dkg barna csiperkegomba
2 evőkanál olívaolaj
25 dkg natúr krémsajt
5 dkg parmezán a tálaláshoz

Elkészítés:

Keverjük össze a sót, a füstölt paprikát, a borsot és a fokhagymát, majd a pulykaalsócombot alaposan dörzsöljük be a száraz páccal. Süssük a húst egy egész éjszakán át 100 fokon. Ha a hús kihűlt, szinte magától leomlik a csontról. Ezután egy tálban két villa segítségével szedjük szálaira a húst.

Sós lobogó vízben főzzük fogkeményre a fusillit. Amíg a tészta fő, egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a felszeletelt gombát. Ha a tészta megfőtt, a főzővízből tegyünk félre 1-2 merőkanálnyit. Szűrjük le a tésztát.

Egy mély serpenyőben hevítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat, majd olvasszuk fel a krémsajtot. Ebbe jöhet a tépett pulykahús (ha soknak találjuk, akkor csak egy része), a pirított gomba, majd a kifőtt tészta. Alaposan keverjük össze, és tálalhatjuk is.

Tipp:

Tálaláskor szórjuk meg frissen reszelt parmezánnal és ízlés szerint friss zöldfűszerrel, csilipehellyel.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -