Hideg kukorica és paprikakrémleves
Havas DóraEbben a hideg, frissítő levesben főszerepet kap a kukorica édessége, a cukkini selymes állaga és a paprika zamatos íze. Bónusz track: 15 perc alatt elkészül!
Hozzávalók 4 személyre:
1 közepes hagyma
3 ek olíva olaj
3 cső kukorica
20 dkg sárga paradicsom
3 sárga kaliforniai paprika
2 ek almaecet
½ tk só
¼ tk frissen őrölt bors
1,5 l húsleves, zöldség alaplé vagy víz
A tetejére:
Lilahagyma
Pertezselyem
Chili
Olíva olaj
Kekszchips
Elkészítés:
Egy közepes lábasban felhevítjük az olajat, majd megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Fontos, hogy a hagyma édesre főjjön, de ne barnuljon meg. Hozzáadjuk a nyers kukoricát, a feldarabolt, kicsumázott kaliforniai paprikát és a sárga paradicsomot. Éppen csak 1 percig kevergetjük a tűz fölött, majd lehúzzuk – nem főzzük!
A zöldségeket turmixgépbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az alamecetet és a húslevest, és simára turmixoljuk. Szűrőn átpasszírozzuk, hogy selmyes, krémes állagot kapjunk és legabább egy órára a hűtőbe tesszük a levest.
Tálaláskor finomra aprított lilahagymát, petrezselymet és sós kekszmorzsát szórunk a tetejére, meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal is. Azonnal fogyasztjuk.