Hideg kukorica és paprikakrémleves

Ebben a hideg, frissítő levesben főszerepet kap a kukorica édessége, a cukkini selymes állaga és a paprika zamatos íze. Bónusz track: 15 perc alatt elkészül!

Hozzávalók 4 személyre:

1 közepes hagyma

3 ek olíva olaj

3 cső kukorica

20 dkg sárga paradicsom

3 sárga kaliforniai paprika

2 ek almaecet

½ tk só

¼ tk frissen őrölt bors

1,5 l húsleves, zöldség alaplé vagy víz

A tetejére:

Lilahagyma

Pertezselyem

Chili

Olíva olaj

Kekszchips

Elkészítés:

Egy közepes lábasban felhevítjük az olajat, majd megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Fontos, hogy a hagyma édesre főjjön, de ne barnuljon meg. Hozzáadjuk a nyers kukoricát, a feldarabolt, kicsumázott kaliforniai paprikát és a sárga paradicsomot. Éppen csak 1 percig kevergetjük a tűz fölött, majd lehúzzuk – nem főzzük!

A zöldségeket turmixgépbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az alamecetet és a húslevest, és simára turmixoljuk. Szűrőn átpasszírozzuk, hogy selmyes, krémes állagot kapjunk és legabább egy órára a hűtőbe tesszük a levest.

Tálaláskor finomra aprított lilahagymát, petrezselymet és sós kekszmorzsát szórunk a tetejére, meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal is. Azonnal fogyasztjuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -