Hideg marhasült
Vogel DianaSe ízfokozó, se színezőanyag, se tartósítószer, se szója nincs benne. Csak színtiszta (marha)hús! Kapkodd elő ezt a kétszersültet, pakold bele egy saliba vagy szendvicsbe és kész is a házi uzsonna!
Hozzávalók 6-8 adaghoz:
kb. 1,5 kg marhafartő
1 tk. só
1 tk. őrölt zöld bors
2 tk. őrölt koriandermag
1 tk. őrölt gyömbér
1 tk. őrölt köménymag
1 tk. fokhagymapor
1 kk. őrölt szegfűszeg
3 ek. olaj
Elkészítés:
A marhafartövet a fűszerekből összekevert száraz páccal bevonjuk, majd szorosan, fóliába csomagolva pihentetjük hideg helyen 10–12 órán át.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a fűszeres marhahús minden oldalát 1-2 perc alatt közepes hőmérsékleten átsütjük, ügyelve arra, hogy a külső pácréteg ne égjen meg. Ezután tűzálló tálba tesszük, és 185 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
Lehűtjük, és a legjobb, ha egy egész éjszakát újra pihentetjük, majd a lehető legvékonyabb szeletekre vágjuk. Rozskenyérre fektetve, savanyított uborkával és csípős mustárral fogyasszuk, de saláták mellé, sörrel kísérve is nagyon finom.
A recept megtalálható a Lila füge Magazin Spájz 2018-as számában.