Hideg marhasült

Se ízfokozó, se színezőanyag, se tartósítószer, se szója nincs benne. Csak színtiszta (marha)hús! Kapkodd elő ezt a kétszersültet, pakold bele egy saliba vagy szendvicsbe és kész is a házi uzsonna!

Hozzávalók 6-8 adaghoz:

kb. 1,5 kg marhafartő

1 tk. só

1 tk. őrölt zöld bors

2 tk. őrölt koriandermag

1 tk. őrölt gyömbér

1 tk. őrölt köménymag

1 tk. fokhagymapor

1 kk. őrölt szegfűszeg

3 ek. olaj

Elkészítés:

A marhafartövet a fűszerekből összekevert száraz páccal bevonjuk, majd szorosan, fóliába csomagolva pihentetjük hideg helyen 10–12 órán át. 

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a fűszeres marhahús minden oldalát 1-2 perc alatt közepes hőmérsékleten átsütjük, ügyelve arra, hogy a külső pácréteg ne égjen meg. Ezután tűzálló tálba tesszük, és 185 fokon 40 perc alatt készre sütjük. 

Lehűtjük, és a legjobb, ha egy egész éjszakát újra pihentetjük, majd a lehető legvékonyabb szeletekre vágjuk. Rozskenyérre fektetve, savanyított uborkával és csípős mustárral fogyasszuk, de saláták mellé, sörrel kísérve is nagyon finom.

 

A recept megtalálható a Lila füge Magazin Spájz 2018-as számában.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -