Homoki szarvasgombás panna cotta
Péter AnnaHozzávalók:
1/2 l zsíros, minimum 30%-os tejszín (NEM főzőtejszín)
2 evőkanál cukor
1 teáskanál reszelt homoki szarvasgomba
1/2 rúd vanília
5 g zselatin ha remegős, 7 g zselatin, ha biztonságosan, szabályosan összeálló, de nem gumis panna cottát szeretnénk.
Elkészítés:
A tejszínt összeforraljuk a vaníliával, cukorral, a vaníliamagokat belekaparjuk. A zselatint csomómentesen elkeverjük benne és hozzáadjuk a szarvasgombát. Formákba öntjük és 6 óra alatt hagyjuk megdermedni a hűtőszekrényben.
Tálalás előtt vizet forralok, a formákat 2-3 másodpercre belerakom, így könnyeben kicsúszik a panna cotta.
Gyümölccsel tálalom.