A múlt heti kelbimbós pasta arra késztette Zét, a Szárnyas Ízvadászt, hogy visszavágjon egy kelbimbó főzelék videóval. Videót én magam nem tudok forgatni, de nem hagyhatom válasz nélkül a felhívást a kelbimbópárbajra. Már csak azért sem, mert azóta több jelentkező is akadt, hogy beszállnának a küzdelembe (igaz, Főzelékes Feri?!), így a hét végére több klassz kelbimbós receptre is szert tehetünk. Ez így azt hiszem mindenkinek jó lesz, az én kelbimbómissziómat mindenképpen elősegíti. Akinek kedve van még csatlakozni, tegye meg, csak jelezzétek a Lila Füge Facebook oldalán, hogy hol találjuk  a kelbimbós recepteket!

Én most egy kicsit férfiasabb recepttel szállnék harcba, kimondottan azért, mert szerintem ez egy szuper kaja és én is nagyon szeretem pedig nem vagyok pasi. Az édeskés, roppanós kelbimbó nagyon szereti a fütös ízű húsokat, értsd szalonna, bacon vagy sonka, de a kolbásszal is igen jó elvan, főleg, ha az még csíp is egy kicsit. Próbáljátok csak ki!

Pirított kelbimbó sült kobásszal és sajtos morzsával

piritott kelbimbo 2.jpg

Recept

1/2 kg kelbimbó
2 pár sütni való kolbász
25 dkg kenyér héja nélkül
4 ek frissen reszelt sajt (parmezán és vmi zsírosabb sajt vegyesen)
2 ág kakukkfű
8 ek olíva olaj
1 ek dijoni mustár
1 ek fehérborecet

bors

Az öntethez simára keverek 5 ek olíva olajat 1 ek mustárral és 1 ek fehérborecettel. Sózom, borsozom, félreteszem.
Egy gőzőlőbetétes lábosban vizet forralok és félpuhára gőzölöm a kelbimbókat (lehet párolni vagy blansírozni is), papírtörlőre szedem.
A kenyeret nagyobb darabokra vágom, késes robotgépben morzsává aprítom. Egy serpenyőben 3 ek olíva olajat felhevítek, ezen megpirítom a morzsát és összeforgatom a reszelt sajtokkal.
A kolbászokat a kakukkfűvel egy nagy serpenyőben készre sütöm. A kolbászokat kiszedem, a kisült zsírt felhevítem és lepirítom rajta az előfőzött kelbimbókat. Összeforgatom a morzsával, a sült kolbásszal és meglocsolom az öntettel.

piritott kelbimbo.jpg

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen