Kolumbiai kukoricás sajtos korong

Szükség van az olyan receptekre, amelyek kirántanak minket a megszokott rutinból. Minden napos probléma, hogy mit csomagolok uzsonnára a gyerekeimnek, néha haragszom magamra, hogy ellustulok. Ez a kukoricás, sajtos korong egészséges választás, főleg, ha 100% friss tejből készült sajtot használtok. Készülhet vacsorára is, a maradék pedig mehet másnap az uzsis dobozba.

Hozzávalók 4 személyre:
18 dkg finomliszt
1 teáskanál sütőpor
2 tojás
1,2 dl tej
20 dkg csemegekukorica
10 dkg érett gouda sajt, reszelve
1/4 csokor snidling, aprítva
2 evőkanál olaj

Elkészítés:
1. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, sütőport és a sót. A közepébe ütjük a tojásokat, ráöntjük a tejet és egy habverővel simára dolgozzuk.

2. Egy spatulával belekeverjük a kukoricát, sajtot és a snidlinget is.

3. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a masszából kis pogácsákat formálva, oldalanként 2-2 perc alatt készre sütjük.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -