Kukoricás-sajtos lepény
Havas DóraHozzávalók 4 személyre:
18 dkg finomliszt
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
2 db tojás
1 dl tej
1 evőkanál kefir
20 dkg morzsolt csemegekukorica
10 dkg Gouda sajt, reszelve
¼ csokor snidling, aprítva
2 evőkanál olaj
2 csipet só és őrölt bors
- Egy tálba szitáljuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, borsot és összekeverjük. Beleütjük a tojást, belecsorgatjuk a tejet és a kefirt és egy robotgéppel simára dolgozzuk. Végül belekeverjük a kukoricát, sajtot, snidlinget is.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a tésztából kis lepénykéket sütünk.
Tipp: Tálaljuk fűszeres tejföllel vagy paradicsomos salsával.