Ludaskása

Egyszerű klasszikus a ludaskása, nem is érdemes rajta semmit cifrázni, és költeni sem kell rá sokat, mert aprólékból érdemes készíteni. Sőt, abból az igazi.

Hozzávalók 4 személyre:


1 liba aprólékja, feldarabolva (nyak, szárnyak, farhát, zúza, szív)
2 evőkanál libazsír
2 répa, meghámozva és durvára darabolva
2 fehérrépa, meghámozva és durvára darabolva
10 dkg zöldborsó (opcionális)
20 dkg árpagyöngy vagy rizs
rengeteg frissen durvára tört fekete bors

Elkészítés:

A libaaprólékot a zsíron a répával és a fehérrépával aranybarnára pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és addig főzzük fedő alatt alacsony lángon, amíg a hús és a zúza is teljesen megpuhul.

Hozzáadjuk a rizst vagy az árpát, és fedő alatt addig főzzük, amíg a gabona megfő. Szépen úgy lehet tálalni, hogy a húst leszedegetjük a csontról, és a csontokat kidobjuk.

Az igazán hedonisták, frissen kisütött libatöpörtyűvel is megszórhatják.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -